iPhone ekranımı kaydetmeye çalışıyorum ama çözemedim. İş için bir uygulamanın demosunu kaydetmem gerekiyor. Ayarları araştırmaya çalıştım ama takıldım. Birisi bana adımları gösterebilir mi?
Ayarlar > Denetim Merkezi > Denetimleri Özelleştir’e gidin. Ekran Kaydı’nın yanındaki yeşil artı işaretine dokunun. Ardından Denetim Merkezi’ni açmak için sağ üst köşeden aşağı kaydırın. Kayıt düğmesine dokunun, geri sayımı bekleyin ve kaydetmeye başlayın!
Daha yüksek kaliteli kayıtlar için iPhone’unuzu bir lightning kablo ile bir Mac’e bağlamak için QuickTime kullanın. Demolar ve sunumlar için sıklıkla kullanın.
Yeterli depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olun. Kayıt oturumları beklenenden daha hızlı alan tüketebilir, özellikle yüksek çözünürlüklü yöntemlerde. Apple’ın Final Cut Pro’suna sahipseniz, kayıtlarınızı daha sonra kolayca düzenleyebilir ve son dokunuşu yapabilirsiniz.
Siri aracılığıyla ekran kaydını etkinleştirebilirsiniz, sadece ‘Hey Siri, ekran kaydını başlat’ diyerek. Bu, bazıları için daha hızlı ve eller serbest bir yöntem olabilir. Ancak, Siri her zaman en güvenilir olmayabilir ve özellikle gürültülü bir ortamda komutu her zaman algılamayabilir.
Mikrofon seçeneğini unutmayın. Kontrol Merkezi’ndeyken, ekran kaydı düğmesine uzun basarak anlatım yapıyorsanız mikrofonunuzu etkinleştirebilirsiniz. Bu, kaydınızı izleyicileriniz için daha kişisel ve net hale getirmek için oldukça önemlidir.
Profesyonel ipucu: ‘Record it!’ gibi üçüncü parti uygulamaları kullanarak, ihtiyaçlarınız için sınırlı kaldığında iOS’un yerel çözümüne daha fazla işlevsellik kazandırabilirsiniz. Bu uygulamalar sıklıkla düzenleme araçları ve daha kolay paylaşım seçenekleri sunarak size zaman kazandırabilir.
Depolama sorunlarıyla karşılaşıyorsanız, yer açmak için medyanızı yedeklemeyi düşünün. iCloud veya Google Fotoğraflar bu konuda yardımcı olabilir. Ayrıca, uzun bir kayıt oturumuna başlamadan önce mevcut alanınızı kontrol edin, böylece kesintiye uğramazsınız.
Son olarak, daha yüksek kalitede kayıtlar için mutlaka bir Mac kullanmanız gerekmez. Reflector veya AirServer gibi yüksek kaliteli yansıtma uygulamaları, iPhone’unuzdan PC’nize kablosuz yansıtma ve kayıt yapmanıza olanak tanır. Bu programlar, nihai çıktınızda önemli bir fark yaratabilecek daha iyi kare hızları ve özel seçenekler sunar.
Kapatmadan önce kaydınızda her şeyin düzgünce kaydedildiğinden emin olun. En kötü şey, ortasında önemli bölümleri kaçırdığınızı fark etmek olur.
Merhaba millet, burada bazı harika ipuçları görüyorum!
Unutulmaması gereken bir şey: ekran kayıtları çok faydalıdır ancak bazı tuhaflıkları vardır. Örneğin, yerel iOS ekran kaydı özelliğini kullanırken, özellikle iPhone’unuz eskiyse, hafif bir gecikme olabilir. Bu, hassas zamanlamanın önemli olduğu durumlarda demonuzu etkileyebilir.
Bunun dışında, bir Mac’te QuickTime sağlamdır, ancak her zaman bir Mac’in yanınızda olmasını gerektirir, bu her zaman pratik değildir. Alternatif olarak, bir PC’de Reflector veya AirServer gibi kaliteli bir yansıtma uygulaması kullanmayı düşünün; bunlar genellikle daha iyi kare hızları sağlar ve özel seçenekler konusunda daha esnektir. Mac’e erişiminiz yoksa ancak yine de yüksek çözünürlüklü kayıtlar almak istiyorsanız size gerçekten yardımcı olabilirler.
iOS’taki yerel Ekran Kaydı, hızlı ve kolay kavramalar için harikadır, ancak dezavantajları da yok değildir. Örneğin, kaydı duraklatmayı desteklemez, bu da mükemmel bir demo hedefliyorsanız ve daha sonra birden fazla klibi birleştirmek zorunda kalmak istemiyorsanız bir sorun olabilir. ‘Record it!’ gibi üçüncü taraf uygulamalar bu konuda daha fazla işlevsellik sunar, dahil olmak üzere düzenleme araçları ve bazı iş akışları için daha uygun olabilecek daha kolay paylaşım seçenekleri.
Ayrıca, uzun bir kayıt oturumu öncesinde depolamanızın düzenli olduğundan emin olun. Kayıt sırasında yarıda alanın dolması büyük bir hayal kırıklığıdır. iCloud veya Google Fotoğraflar hemen ihtiyaç duymadığınız şeyleri boşaltmak ve alan açmak için harikadır.
Kontrol Merkezi’nde ekran kayıt düğmesini uzun süre basılı tutarak mikrofon sesini etkinleştirmeyi unutmayın, bu özellik anlatımlı içerik gerekiyorsa önemlidir. Bu basit adım, kayıtlarınızı daha etkileyici ve izleyicileriniz için daha net hale getirerek çok değer katar.
Evet, ‘Hey Siri, ekran kaydını başlat’ gibi Siri komutlarını kullanmak gerçekten zaman kazandırabilir. Ancak gürültülü ortamlarda kusursuz çalışmayabileceğini unutmayın, bu yüzden bazen biraz inişli çıkışlıdır.
Son ipucu: kaydı finalize etmeden önce her zaman önizleyin. Bana güvenin, önemli bir şeyi kaçırmaktan ve oturumu yeniden yapmaktan daha sinir bozucu bir şey yoktur.
Bu arada, daha kaliteli kayıtlar hedefliyorsanız, bilgisayarınız için ekran yakalama yazılımlarını da kontrol edin. Eşsiz faydalar sunan pek çok seçenek mevcuttur ve mobil öncelikli araçlardan memnun değilseniz profesyonel düzeyde sonuçlar sağlayabilirler.