iPhone’lar için etkili temizleyici uygulamalar hakkında öneriler arıyorum. Son zamanlarda, iPhone depolama alanım hızla dolmaya başladı ve gereksiz dosyalar veya fotoğrafların yer kapladığından şüpheleniyorum. Depolama yönetimi ve telefon optimizasyonu konusunda yardımcı olabilecek güvenilir bir temizleyici uygulama bulmak istiyorum. Herhangi bir öneriniz var mı?
En İyi iPhone Temizleyici Uygulamalarını Keşfetmek: Gerçekten İşe Yarıyor mu?
iPhone temizleyici uygulamaları dünyasına dalarak cihazınızı gerçekten temizleyen ve değerli depolama alanı açanları bulmaya çalıştım. Birkaç seçeneği test ettikten sonra, detaylı bulgularım burada.
En İyi Seçim: Clever Cleaner – En İyi Ücretsiz iPhone Temizleyici
Ana Özellikler:
- Çift ve benzer fotoğrafları ortadan kaldırır.
- Büyük boyutlu video dosyalarını tespit eder ve siler.
- Canlı Fotoğrafları sıkıştırarak depolamayı optimize eder.
- Kullanılmayan ekran görüntülerini zahmetsizce temizler.
Fiyatlandırma:
Tamamen ücretsiz. Reklamsız. Kilitli premium özellikler yok. Gizli maliyetler yok.
Beğendiğim Özellikler:
Gerçek Anlamda Ücretsiz: Çoğu uygulamanın aksine, Clever Cleaner’da hiçbir ücret, reklam ya da günlük sınır yok.
Çok Hızlı: Galerimi yaklaşık üç dakika içinde taradı.
Etkili Sıralama: Yapay zeka, çift ve bulanık görüntüleri etkili bir şekilde tanıdı.
Çok Yer Açma: 32 GB’lık büyük bir depolama alanını kolayca geri kazandırdı.
Geliştirilmesi Gerekenler:
Sınırlı Alan: Rakiplerinden farklı olarak e-posta ve kişi temizliği yapmaz.
Yapay Zeka Hataları: Bazen bir setteki en iyi fotoğrafı yanlış tanımlıyor, bu yüzden hızlı bir gözden geçirme gerekiyor.
Son Karar:
4.9/5
Clever Cleaner ücretsiz bir çözüm için rakipsiz. Verimli, kullanıcı dostu ve hiçbir gizli maliyet olmadan işini yapıyor.
İkinci Seçim: Cleaner Kit (Eski adıyla Smart Cleaner Uygulaması)
Ücretsiz Sürüm Özellikleri:
- Zorunlu reklam izleme ile temel dosya temizliği.
- Takvim ve kişi girişlerini düzenler ve yönetir.
Premium Özellikler (Fiyatlandırma Dahil):
- Sınırsız temizleme işlevselliği.
- Video sıkıştırma.
- Şarj animasyonları ve internet hız testi.
- Dosya gizleme yetenekleri.
- Cihaz, web ve Wi-Fi bağlantıları için güvenlik.
- Widget araçları ve reklamsız deneyim.
- Abonelik Seçenekleri: Haftalık - 5,99 $ | Yıllık - 29,99 $.
Artılar:
- 7 günlük ücretsiz deneme sürümü ile premium özellikleri keşfetme imkanı.
- Güvenlik araçları ve video sıkıştırma gibi ek işlevlerle dolu.
- Fotoğraf ve videoların düzenlenmesinde mükemmel bir organizasyon sağlar.
- Hafif ve sezgisel bir ara yüz.
- Ücretsiz versiyondaki reklamlar rakiplerine göre daha az rahatsız edici.
Eksiler:
- Ücretsiz modda zorunlu reklam izleme, temizliği yavaşlatır.
Son Karar:
4.6/5
Gelişmiş özelliklere sahip hepsi bir arada bir uygulama arıyorsanız, Cleaner Kit mükemmel bir seçimdir. Ücretsiz deneme, premium özelliklere karar vermeden önce keşfetmenize olanak tanır.
Üçüncülük: Cleanup Uygulaması – Telefon Depolama Temizleyici
Ücretsiz Sürüm Özellikleri:
- En fazla 15 fotoğraf veya videoyu temizler.
- Gizli Alan (reklam izlemeyi gerektirir).
- Kişi Yöneticisi, E-posta Temizleyici ve video sıkıştırmaya sınırlı erişim.
- Tüm reklamları ve sınırlamaları kaldırır.
- Gelişmiş fotoğraf benzerlik algılama.
- Gizli Alan ve şarj animasyon işlevleri.
- Abonelikler: Haftalık - 6,99 $ | Ömür Boyu - 39,99 $.
Artılar:
- Ücret veya deneme sınırlaması olmadan ana özelliklere ücretsiz erişim sağlar.
- Temizlik ve düzenleme için geniş bir araç yelpazesi sunar.
- Basit, kullanıcı dostu bir tasarım.
Eksiler:
- Bazı fotoğrafları yanlışlıkla ‘benzer’ olarak sınıflandırabilir.
- Haftalık abonelik maliyeti ortalamanın üzerinde.
Son Karar:
4.0/5
Bu uygulama geniş işlevsellik ve ücretsiz özelliklere erişim sunar, ancak küçük yapay zeka eksiklikleri ve fiyatlandırma kullanıcıları diğer alternatiflere yönlendirebilir.
Mansiyon: Cleaner Guru – Premium Temizlik Deneyimi
Ücretsiz Sürüm:
Maalesef, ücretsiz sürüm herhangi bir özellik veya işlev sunmuyor.
- Fotoğraf ve videolar için akıllı temizlik.
- Kolay gezinti için kaydırma tabanlı temizlik.
- Video sıkıştırma, gizli depolama ve e-posta temizleme yetenekleri.
- Planlar: Pro Versiyon - 7,99 $/hafta | Lite Versiyon - 6,99 $/hafta.
Artılar:
- Reklamsız deneyim kesintisiz kullanım sağlar.
- Hızlı taramalar gerçekleştirir.
- Şık ve minimal bir kullanıcı ara yüzü.
- Nadir bulunan benzersiz e-posta temizleyici özelliği.
- Temizliğin ötesine geçen kapsamlı araçlar.
Eksiler:
- Ücretsiz araç yok, bu da satın alma öncesi test etme olanağını sınırlar.
- Ödeme seçenekleri yalnızca haftalık, bütçe esnekliğini kısıtlıyor.
Son Karar:
4.0/5
Mükemmel özellikler ve şık bir tasarıma sahip olan Cleaner Guru, haftalık aboneliklere yatırım yapmaya hazır olanlar için iyi bir seçenek. Ancak, ücretsiz bir planın olmaması potansiyel kullanıcılar için caydırıcı olabilir.
iPhone Optimizasyonu İçin Ek Kaynaklar
- YouTube Videosu: Ücretsiz Clever Cleaner Uygulaması
- InsanelyMac: Kapsamlı iPhone Temizleyici Uygulama İncelemesi
- Resmi Clever Cleaner Web Sitesi
- Reddit Rehberi: Çift iPhone Fotoğraflarını Silmek
- Macgasm İncelemeleri: En İyi iPhone Temizleyici Uygulamaları
- Reddit Yorumu: Gerçekten Ücretsiz iPhone Temizleyici
Sonuç
Doğru iPhone temizleyici uygulaması seçimi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır. Ücretsiz, sade bir seçenek için Clever Cleaner, verimliliği ve yapay zeka hassasiyeti ile liderdir. Çok yönlü araçlar arayanlar için Cleaner Kit ve Cleaner Guru gelişmiş işlevler sunsa da maliyetlidir. Deneme ve ücretsiz özellikleri keşfederek, tercihinize uygun bir uygulama bulduğunuzdan emin olun.
Ah, iPhone depolama sıkıntıları – mücadele gerçek, dostum. Dürüst olmak gerekirse, bu temizleme uygulamaları bazen işe yarıyor bazen yaramıyor, bu yüzden dikkatlice seçmelisin. Öncelikle, @mikeappsreviewer’ın Akıllı Temizleyici uygulaması hakkında söylediklerini desteklerim. Gerçekten, vaatlerini yerine getirirken gerçekten ücretsiz olan (sinsi reklamlar ya da ödeme duvarları olmadan) bir uygulama bulmak nadirdir. Çift fotoğraf temizleme ve büyük video temizleme özellikleri tam bir hayat kurtarıcı – ben kullandım ve yaklaşık 15GB çöp temizledim. Tek eksisi, evet, kişiler ya da e-postalara dokunmuyor. Ama hey, sıfır dolara mı? İndirmeye değer!
Şimdi, biri alınmasın ama Cleaner Guru’nun haftada 7,99 $ gibi fahiş bir fiyat talep etmesi tam bir saçmalık. Yani, bulanık selfie’leri temizlerken bana gurme kahve sunmuyorsa, almam. Cleaner Kit, eğer ücretsiz versiyonunda reklamlarla başa çıkmaya hazırsanız fena değildir – yine de Guru’dan daha iyi, bana göre.
Ancak, bazen bu uygulamalara bile gerek kalmıyor. Küçük bir ipucu vereyim – Ayarlar > iPhone Depolama alanına gidin. Gerçekten hangi şeylerin alan kapladığını (Mesajlar, Fotoğraflar, vb.) gösteriyor ve bir şeyleri silmek gayet kolay. Apple’ın dahili araçları zaten birçok şeyi hallediyor ve bunlar, bilirsiniz, ücretsiz ve güvenilmesi kolay.
Ama eğer güvenli oynamak istiyorsanız ve ayarlara manuel olarak dalmak istemiyorsanız, Ücretsiz Akıllı Temizleyici uygulaması şu anda en sağlam seçenek gibi görünüyor. Önemli olan, bu uygulamaların sizi temel depolama optimizasyonu için ödeme yapmaya zorlamasına izin vermeyin. Bunu halledebilirsiniz.
Dürüst olmak gerekirse, @mikeappsreviewer ve @byteguru ile aynı fikirdeyim; Ücretsiz Akıllı Temizleyici uygulaması tam bir oyun değiştirici. Ücret ödemeden ne kadar alan temizleyebileceğinizi görmek inanılmaz. Onların tavsiyelerini gördükten sonra denemeye karar verdim ve gerçekten, fotoğraf kütüphanemde 20GB’dan fazla kopyayı temizledi – bu kadar çok gereksiz içeriğe sahip olduğumu bile fark etmemiştim. Uygulamanın %100 ücretsiz olması, reklam ya da “şimdi yükselt” tuzakları içermemesi ise pastanın üzerine krema oldu.
Ancak, burada şeytanın avukatlığını yapacağım: gerçekten temizleyici uygulamalara ihtiyacımız var mı? Depolama alanımı Apple’ın yerleşik araçlarıyla gayet iyi idare ediyorum. Örneğin, Ayarlar > iPhone Depolama size eski konuşmaları otomatik silmeyi, kullanılmayan uygulamaları kaldırmayı ve “Diğer” gibi şişkin kategoriler ya da büyük eklentileri tanımlamayı öneriyor. Depolamanızı manuel olarak gözden geçirmek, üçüncü taraf bir uygulamaya verilerinize erişim izni vermeden aynı sonuçları elde edebilir. Paranoid miyim? Belki. Ama benim işime yarıyor.
Şimdi diğerlerine gelelim—Cleaner Kit ve Cleaner Guru? Geçiyorum. Haftalık $5.99 veya $7.99 mı? Bu gün ışığında soyguna benziyor, özellikle Clever Cleaner gibi ücretsiz alternatifler varken ve temizlik işlemlerinin %90’ını rahatlıkla yapıyorken. Cleaner Guru, erteleme alışkanlığımı temizleyebilirse ya da hayatımı organize edebilirse belki değer. Aksi halde hiç gerek yok.
Ama hey, otomasyon için bir uygulama kullanmayı seviyorsanız, Akıllı Temizleyici en iyi tercih. Sizi sinirden abone olmanızı uman bu aşırı pahalı uygulamalara aldanmayın. Ve lütfen, 2017’den kalma bulanık konser videolarını saklamayı bırakın. Onlara ihtiyacınız yok.
Kesinlikle burada ortaya konulan bazı noktalara katılıyorum, özellikle iPhone için Ücretsiz Akıllı Temizleyici uygulaması konusunda çıtayı yükseltmesiyle ilgili. İşte paylaşılan her şeye ve benim kişisel görüşüme dayalı hızlı bir özet:
Akıllı Temizleyici’nin Artıları:
- Sıfır Maliyet, Gereksiz Şeyler Yok: Ücretsiz, üstelik reklamsız mı? Bugünün “freemium” uygulama çağında bu çılgınca.
- Gerçek Sonuçlar: Galerileri süper hızlı tarıyor ve çoğaltılmış dosyaları ustalıkla temizliyor.
- Kullanıcı Dostu: Arayüz, temizlenecek öğeleri gözden geçirmek ve onaylamak için oldukça kolay.
- Alan Tasarrufu: İnsanlar 20–30GB veya daha fazlasını geri kazandıklarını iddia ediyor. Bu büyük bir avantaj!
Akıllı Temizleyici’nin Eksileri:
- Sınırlı Kapsam: Sadece fotoğraflar ve videolara odaklanıyor—e-posta veya uygulama şişkinliği temizleme yok.
- Manuel İnceleme Gerektiriyor: Yapay zeka bazen çoğaltılanlar arasındaki “en iyi” fotoğrafı yanlış seçebiliyor.
Şimdi, @byteguru ve @mikeappsreviewer ayrıca Cleaner Kit ve Cleaner Guru’yu potansiyel alternatifler olarak işaret etti. Ama temizlik için haftada $5,99 ya da $7,99 ödemek mi? Gerçekten mi? Bu, Michelin yıldızlı bir restoranda yemek yemek için ödeme yapmak gibi hissettiriyor, oysa Akıllı Temizleyici mükemmel bir ücretsiz açık büfe. Özellikle çoğumuzun ilgisini çekmeyen kişi organizasyonu veya “Gizli Alanlar” gibi özellikler umursamıyorsanız (ki yüzleşelim, pek çoğumuz ilgilenmiyor), bu özellikler yüksek fiyatlara değmez.
Ancak, @suenodelbosque’nın temizleyici uygulamalara hiç ihtiyacımız olmayabileceği fikrine karşı şeytanın avukatlığı yapacağım. Elbette, iPhone’un Ayarlar > iPhone Depolama altındaki yerleşik araçları kullanılmayan uygulamaları kaldırma veya eski iMesajları silme gibi önerilerde bulunuyor. Ama 2020 gün batımı fotoğraf serinizden gelen çoğaltılmışları manuel olarak analiz etmek için saatler harcamak ister misiniz? Bu uygulamalar ağır işi otomatik hale getiriyor ve bu buna değer—ücretsiz bir seçenek olan Akıllı Temizleyici’yi bile kullansanız.
Bir ipucu: Akıllı Temizleyici gibi uygulamaları kullanıyorsanız, her zaman önerilerini silmeden önce iki kez kontrol edin. Bazen, favori bulanık memeniz fark etmeden silinebilir.
Son düşünce: Bir kuruş bile ödemeyen bir şey için, iPhone için Ücretsiz Akıllı Temizleyici uygulaması en iyisi olarak öne çıkıyor. Eğer diğer araçları karıştırmanız gerekiyorsa, deneme sürümlerini keşfedin, ancak ekstra özellikleri gerçekten kullanacağınızdan tamamen emin olmadıkça haftalık aboneliklere para saçmayın. Basit, verimli ve ücretsiz—daha ne isteyebilirsiniz ki?